Kakaolu cevizli islak kurabiye nasıl yapılır?

Kakao ve cevizin enfes uyumuyla hazırlanan bu ıslak kurabiyeler, yumuşacık dokusu ve zengin aromasıyla çay saatlerinizi şölene dönüştürecek. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, özel günlerde de rahatlıkla sunulabilecek nefis bir alternatif sunuyor.

22 Kasım 2025

Kakaolu Cevizli Islak Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 3-3,5 su bardağı un (kıvama göre)

Islatma Sosu İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:


  • Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz

Yapılışı:

1. Hamur Hazırlığı:

  • Geniş bir karıştırma kabına tereyağı ve toz şekeri alarak krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Üzerine yumurta, süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın.
  • Vanilya, kabartma tozu, kakao ve dövülmüş cevizi ilave edip harmanlayın.
  • Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.

2. Şekil Verme:

  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kurabiyeler üstü çatlamadan hafif pembeleşince fırından alın.

3. Islatma Sosu Hazırlığı:

  • Kurabiyeler pişerken, sos için bir tencereye süt, toz şeker, kakao ve tereyağını alın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtın. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırıp ocaktan alın.

4. Islatma İşlemi:

  • Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, hazırladığınız sıcak sosun içine batırıp çıkarın veya sosu üzerlerine gezdirin.
  • Kurabiyeleri sosu çekene kadar bir süre bekletin.

5. Servis:

  • Islatılmış kurabiyelerin üzerine hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz serperek servis yapabilirsiniz.
  • Kurabiyeleri buzdolabında soğuttuktan sonra servis etmeniz daha lezzetli olacaktır.

Püf Noktaları:

  • Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz, ancak fazla un eklememeye özen gösterin.
  • Kurabiyeleri sosa batırırken çok bekletirseniz dağılabilir, dikkatli olun.
  • Islatma sosunu soğutmadan kullanmak kurabiyelerin daha iyi sos çekmesini sağlar.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;