İslak arap kurabiyesi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Ortadoğu mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan bu nefis ıslak kurabiye, irmiğin eşsiz dokusu ve şerbetin lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, misafirlerinize ikram edebileceğiniz şık bir alternatif sunuyor.

22 Kasım 2025

İslak Arap Kurabiyesi (Basbousa) Tarifi


Malzemeler:

  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti İçin:


  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 limon suyu

Üzeri İçin:


  • Dilediğiniz kadar antep fıstığı veya badem

Yapılışı:

  • İlk olarak şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-6 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
  • Kurabiye hamuru için, irmik, toz şeker, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Homojen bir kıvam alana kadar iyice yoğurun.
  • Yağlanmış bir fırın tepsisine veya borcama hamuru yayın. Dilerseniz üzerine bıçakla kare şeklinde çizikler atın.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz, soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.
  • Üzerini antep fıstığı veya bademle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;