Hindistan cevizli tahinli kurabiye nasıl yapılır?
Hindistan cevizinin egzotik lezzeti ile tahinin benzersiz aromasını birleştiren bu kurabiyeler, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek. Yumuşacık dokusu ve çıtır hindistan cevizi kaplamasıyla hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, deneyen herkesin favorisi olmaya aday.
Hindistan Cevizli Tahinli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı tahin
- 1 su bardağı hindistan cevizi (rendelenmiş)
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Üzeri için: 1 çay bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
- Tereyağını ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Tahini ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Hindistan cevizi, un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
- Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın.
- Hindistan cevizine bulayarak şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden 170°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşince fırından alın.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra hemen servis etmeyin, soğuyunca daha lezzetli olacaktır.
- İsteğe bağlı olarak içine 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz.
|