Hindistan cevizli kurabiyeler nasıl yapılır?

Mis gibi Hindistan cevizi kokulu, tam kıvamında çıtır kurabiyeler hazırlamak isteyenler için pratik bir tarif. Malzemeler mutfakta genellikle bulunan temel gıdalardan oluşuyor, yapım aşamaları ise adım adım ilerleyerek herkesin kolayca uygulayabileceği şekilde düzenlenmiş.

22 Kasım 2025

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi (rendelenmiş)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:


1. Tereyağını ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.

2. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

3. Hindistan cevizi, un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.

4. Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

5. Fırınınızı 180°C'de ısıtmaya başlayın.

6. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

7. Kurabiyeleri 15-20 dakika pişirin, üzerleri hafif pembeleşince fırından alın.

8. Soğuduktan sonra servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Tereyağının oda sıcaklığında olması hamurun kıvamı için önemlidir
  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır
  • İsteğe bağlı olarak Hindistan cevizi miktarını artırabilirsiniz

Servis Önerisi:

Soğuk süt veya sıcak çay eşliğinde harika gider!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;