Hilal şeklinde kurabiye nasıl yapılır? tarifi nedir?

Tereyağlı hamurun cevizli içle buluştuğu, geleneksel hilal kurabiyelerinin pratik tarifi. Hamurun dinlendirilmesinden şekil verme tekniklerine, pudra şekerle süslenişine kadar tüm incelikleriyle bu özel kurabiyeleri evde nasıl yapabileceğiniz anlatılıyor.

22 Kasım 2025

Hilal Şeklinde Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un (kıvama göre ayarlanabilir)
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (iç harcı için)
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • Pudra şekeri (servis için)

Yapılışı:


1. Hamurun Hazırlanması: Geniş bir karıştırma kabında yumuşak tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.

2. Yumurtayı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.

3. Unu yavaş yavaş ilave ederek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.

4. Hazırladığınız hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

5. İç Harcın Hazırlanması: Dinlenen hamur için bu sırada dövülmüş ceviz veya fındığı, tarçınla karıştırarak iç harcı hazırlayın. İsteğe bağlı olarak içine 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri de ekleyebilirsiniz.

6. Şekil Verme: Dinlenmiş hamuru tezgaha alıp, merdane yardımıyla yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru önce daire şeklinde kesin, ardından her daireyi 4 veya 6 eşit dilim şeklinde keserek üçgen parçalar elde edin.

7. Her üçgen parçanın geniş kısmına hazırladığınız cevizli/fındıklı harçtan bir miktar koyun ve hilal şeklini verecek şekilde yuvarlayarak sarın. Uç kısımlarını hafifçe içe doğru kıvırarak hilal formunu tamamlayın.

8. Pişirme: Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hilal kurabiyelerinizi aralıklı olarak yerleştirin. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, 15-20 dakika veya üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.

9. Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri soğumaya bırakın. Ilıdıklarında üzerlerine bolca pudra şekeri serperek servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Hamuru çok fazla yoğurmamaya özen gösterin, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
  • İç harcı fazla koymamaya dikkat edin, pişerken dışarı akabilir.
  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.

Afiyet olsun! Bu tarifle hem görsel olarak şık hem de lezzetli hilal kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;