Dağ kurabiyesinin tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir atıştırmalık arayanlar için nefis bir dağ kurabiyesi tarifi. Hindistan cevizi ve cevizle zenginleştirilmiş bu kıtır kurabiyeler, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek. Hamurunu hazırlaması kolay, pişirme süresi kısa, sonucu ise görünümü ve tadıyla tam bir şölen.

22 Kasım 2025

Dağ Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (servis için)

Yapılışı:


  • Tereyağı ve toz şekeri bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Üzerine yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilin ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
  • Azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Hindistan cevizi ve dövülmüş cevizi de ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin (kurabiyelerin üzeri hafif kızarmalı).
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kurabiyeleri pudra şekerine bulayarak servis yapın.

Not:


  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.
  • İsteğe bağlı olarak içine çikolata parçaları veya kuru üzüm ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;