Cocostar ile yapılan ıslak kurabiye tarifi nedir?
Hindistan cevizinin enfes aromasıyla hazırlanan bu ıslak kurabiyeler, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek. Cocostar'ın eşsiz dokusu ve sütle buluşan yumuşak iç yapısıyla hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet şöleni sizleri bekliyor.
Cocostar ile Islak Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı Cocostar (hindistan cevizi rendesi)
- Üzeri için: 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı hindistan cevizi (Cocostar)
Hazırlanışı:
- Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilya, kabartma tozu ve unu azar azar ilave ederek yoğurun.
- Son olarak 1 su bardağı Cocostar'ı ekleyip hamuru iyice yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak şekil verin.
- Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170°C fırında 15-20 dakika pişirin.
- Kurabiyeler pişerken, bir kasede süt ve hindistan cevizini karıştırın.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri önce süte batırıp çıkarın, ardından hindistan cevizine bulayın.
- Kurabiyeleri servis tabağına alıp soğumaya bırakın.
Püf Noktaları:
- Kurabiyeleri sıcakken ıslatma işlemi yaparsanız daha lezzetli olur.
- Hindistan cevizini ince çekilmiş tercih ederseniz daha iyi yapışır.
- Fırın sıcaklığını ayarlarken kurabiyelerin altının yanmamasına dikkat edin.
Not: Bu tarifle yaklaşık 25-30 adet ıslak kurabiye elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!
|