Cıtır kurabiye nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Mis gibi tereyağı kokulu, çay saatlerinin vazgeçilmezi cıtır kurabiyeler için pratik bir tarif. Hamurun dinlendirilmesinden pişirme süresine kadar tüm inceliklerle, her seferinde mükemmel sonuç alacağınız bir rehber sunuyoruz.

22 Kasım 2025

Cıtır Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Yapılışı:


  • Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilin, un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın.
  • Kurabiye kalıplarıyla şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 10-15 dakika, hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkarınca 5 dakika tepside bekletip sonra tel rafa alarak soğutun.

Püf Noktaları:


  • Hamuru çok fazla yoğurmamaya dikkat edin, yoksa kurabiyeler sertleşebilir.
  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak görünebilir, soğudukça cıvık olacaktır.
  • Daha aromalı olması için hamura rendelenmiş limon kabuğu ekleyebilirsiniz.

Servis Önerisi:

  • Soğuduktan sonra üzerlerini erimiş çikolata ile kaplayabilir veya hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;