Bayatlamayan elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Taze elma ve baharatlarla hazırlanan bu nefis kurabiyeler, hem lezzeti hem de uzun süre tazeliğini korumasıyla öne çıkıyor. Özel saklama yöntemleri sayesinde günlerce ilk günkü yumuşaklığını muhafaza eden tarif, çay saatleri için mükemmel bir alternatif sunuyor.

21 Kasım 2025

Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın

İç Harcı İçin:


  • 2 adet orta boy elma (rendelenmiş)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Öncelikle iç harç için rendelenmiş elmaları, şeker ve tarçınla birlikte tavada kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  • Bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, yoğurun.
  • Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta açın ve kurabiye kalıbıyla şekil verin.
  • Her kurabiyenin ortasına soğumuş elma harcından koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.

Bayatlamaması İçin İpuçları:

  • Kurabiyeleri tam soğuduktan sonra hava almayan bir kapta saklayın.
  • İçine 1 dilim ekmek koymak nem dengesini sağlar.
  • Serin ve kuru bir yerde muhafaza edin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;