Babaanne usulü kurabiye nasıl yapılır, tarif nedir?

Nefis kıvamı ve mis kokusuyla çay saatlerinin vazgeçilmezi olan bu kurabiye, nesilden nesile aktarılan bir lezzet hazinesi. Tam ölçüleri ve püf noktalarıyla her deneyenin kolayca başarıya ulaşacağı bu tarif, sıcak bir dokunuşla hazırlanıyor.

22 Kasım 2025

Babaanne Usulü Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • Üzeri için: pudra şekeri veya file badem

Yapılışı:


  • Tereyağını ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
  • Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta açıp kurabiye kalıplarıyla şekillendirin.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğuduktan sonra pudra şekeri serpin veya file bademle süsleyin.

Püf Noktaları:


  • Hamuru çok fazla yoğurmayın, kıvamı bozulabilir.
  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğuyunca kıvam alacaktır.
  • İsteğe bağlı olarak içine rendelenmiş limon kabuğu ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;