Alaçatı tuzlu kurabiyesinin tarifi nedir?

Geleneksel lezzetlerden biri olan Alaçatı tuzlu kurabiyesi, çay saatlerinin vazgeçilmez atıştırmalıkları arasında yer alıyor. Yumuşak dokusu ve susamlı-çörek otlu lezzetiyle öne çıkan bu kurabiyeleri evde kolayca hazırlamak mümkün. İşte, deneyen herkesin beğenisini kazanan pratik tarifin detayları...

21 Kasım 2025

Alaçatı Tuzlu Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)
  • Üzeri için: çörek otu ve susam

Yapılışı:


  • Geniş bir kaba tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
  • Kabartma tozu ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın.
  • Her parçayı önce suya, sonra çörek otu ve susam karışımına batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından servis yapın.

Not: Kurabiyelerin üzerini çörek otu ve susam yerine sadece birini kullanarak da süsleyebilirsiniz. Ayrıca, hamurun kıvamı için unu kontrollü eklemek önemlidir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;