Tuzlu Örgü Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
- Üzeri için: çörek otu, susam, yumurta sarısı
Yapılışı:
- Tereyağı, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kapta karıştırın.
- Yavaş yavaş un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp, ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.
- Her parçayı elinizle uzun şeritler halinde yuvarlayın.
- Üç şeridi bir araya getirip, uçlarından birleştirerek örgü şeklini verin.
- Ördüğünüz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, altın rengi alana kadar 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Afiyet olsun!
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Örgü şekli vermekte zorlanırsanız, daha kalın şeritler kullanabilirsiniz.
- Kurabiyelerinizin daha gevrek olmasını isterseniz, hamuru biraz daha ince açabilirsiniz.
|