S Kurabiye Tarifi ve Gerekli Malzemeler
S kurabiye, özellikle Türk mutfağında sevilen, şekli nedeniyle bu adı alan yumuşak, tereyağlı ve hafif bir kurabiye çeşididir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz S kurabiye tarifi ve gerekli malzemeler:
Gerekli Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (kıvama göre ayarlanabilir)
- Üzeri için: 1 su bardağı pudra şekeri veya hindistan cevizi
Yapılışı
- Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinde yuvarlayarak uzun şeritler haline getirin.
- Şeritleri iki ucundan hafifçe bükerek "S" şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, 15-20 dakika veya üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz, soğumaya bırakın ve ardından pudra şekeri veya hindistan cevizi ile süsleyin.
Püf Noktaları
- Tereyağının oda sıcaklığında yumuşamış olması, hamurun kıvamı için önemlidir.
- Hamuru fazla yoğurmamaya dikkat edin, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
- Kurabiyeleri sıcakken pudra şekerine bulamak isterseniz, önce biraz soğumalarını bekleyin, aksi halde şeker eriyebilir.
|