Pudra şekerli ıslak kurabiye nasıl yapılır?
Yumuşacık dokusu ve bol pudra şekeri kaplamasıyla ıslak kurabiyeler, çay ve kahve saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden. Bu tarif, tereyağlı hamurunun sütle buluşarak oluşturduğu nefis dokuyu en pratik şekilde hazırlamanın yolunu gösteriyor.
Pudra Şekerli Islak Kurabiye TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. 2. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. 3. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. 4. Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. 5. Hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin. 6. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. 7. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 8. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin (kurabiyeler pembeleşinceye kadar). 9. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz süte batırıp çıkarın. 10. Ardından pudra şekerine bulayarak servis tabağına alın. Püf Noktaları:
Servis Önerisi:Kurabiyeleri oda sıcaklığında servis yapabilir, yanında süt veya Türk kahvesi ile ikram edebilirsiniz. |



.webp)
