Meyve Jöleli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı nişasta
- Çeşitli meyve jöleleri (çilek, portakal, limon vb.)
- Pudra şekeri (üzeri için)
Yapılışı:
- Tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilin, un, kabartma tozu ve nişastayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın.
- Kurabiye kalıbıyla şekiller çıkarın ve ortalarına yarım çay kaşığı meyve jölesi koyun.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerlerini pudra şekeri ile süsleyin.
Püf Noktaları:
- Hamuru çok fazla yoğurmayın, kurabiyeler sertleşebilir.
- Jöleleri fazla koymayın, pişerken taşabilir.
- Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğuyunca kıvam alacaktır.
|