Kolay elmalı turta kurabiyesi nasıl yapılır?
Mutfakta lezzetli bir tatlı denemesi için pratik ve enfes bir seçenek: elmalı turta kurabiyeleri. Hem göz alıcı görüntüsü hem de ev yapımı oluşuyla öne çıkan bu tarif, misafirlerinize sunabileceğiniz nefis bir atıştırmalık.
Kolay Elmalı Turta Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
İç Harcı İçin:
- 2 adet orta boy elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Öncelikle elmaları soyup küp küp doğrayın. Bir tavada elmaları, şekeri ve tarçını ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. İsterseniz cevizi de ekleyip soğumaya bırakın.
- Bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
- Başka bir kapta yumuşak tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Kuru malzemeleri azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta 0.5 cm kalınlığında açın.
- Yuvarlak bir bardak veya kurabiye kalıbı ile daireler kesin.
- Yarısının üzerine soğumuş elma harcından koyup diğer yarısını üzerine kapatarak kenarlarını çatal ile sıkıştırın.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğuduktan sonra servis yapın.
Not: İsteğe bağlı olarak piştikten sonra pudra şekeri serpebilirsiniz.
|