Kıyır kıyır şekerli kurabiye nasıl yapılır?
Çıtır çıtır dokusu ve hafif şekerli lezzetiyle çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak bir kurabiye tarifi. Tereyağının aroması, pudra şekerinin inceliği ve vanilin kokusunun birleştiği bu nefis tatlı, yapım kolaylığıyla da öne çıkıyor.
Kıyır Kıyır Şekerli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Yapılışı:
- Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Üzerine yumurta ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın.
- Kurabiye kalıplarıyla şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 10-12 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
- Fırından çıkarınca 5 dakika tepside bekletip sonra tel rafa alarak soğutun.
Püf Noktaları:
- Hamuru fazla yoğurmamaya dikkat edin yoksa kurabiyeler sertleşebilir.
- Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçene kadar hareket ettirmeyin.
- Daha fazla çıtırlık için hamuru buzdolabında 1 saat bekletebilirsiniz.
- Üzerlerini pişirmeden önce tarçınlı şekerle süsleyebilirsiniz.
|