Fındıklı küllü kurabiyenin tarifi nasıl yapılır?

Kıtır kıtır dokusu ve fındığın lezzetiyle çay saatlerinin vazgeçilmezi olan bu kurabiyeler, pudra şekeri kaplamasıyla hem göze hem damağa hitap ediyor. Tereyağının mis kokusuyla evi saracak nefis bir tatlı arayanlar için kolay ve pratik bir tarif.

22 Kasım 2025

Fındıklı Küllü Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (üzeri için)

Yapılışı:


  • Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Son olarak iri çekilmiş fındıkları ekleyip hamura yedirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin (kurabiyeler pembeleşinceye kadar).
  • Fırından çıkarır çıkarmaz sıcakken pudra şekerine bulayın.
  • Soğuduktan sonra servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Kurabiyeleri fırından çıkar çıkarmaz pudra şekerine bulamazsanız şeker tutmayabilir.
  • Fındıkları önceden hafifçe kavurursanız daha lezzetli olur.
  • Hamuru fazla yoğurursanız kurabiyeler sertleşebilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;