Eti kakaolu kurabiye nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Eti Browni bisküvileriyle hazırlanan bu pratik kakaolu kurabiye, hem çay saatlerinizi renklendirecek hem de misafirlerinize ikram edebileceğiniz nefis bir atıştırmalık olacak. Yapımı oldukça kolay olan bu tarif, az malzemeyle lezzetli sonuçlar veriyor.

22 Kasım 2025

Eti Kakaolu Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 1 paket Eti Browni (200 gr)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un (kıvamına göre ayarlanabilir)

Yapılışı:


  • Browni bisküvilerini robottan geçirerek un haline getirin.
  • Geniş bir karıştırma kabına bisküvi unu, süt, sıvı yağ, yumurta ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Kıvamı çok yumuşak olursa, yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzu streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Fırınınızı 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
  • Üzerlerine çatalla hafifçe bastırarak şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri soğumaya bırakın.

Not:


  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.
  • İsteğe bağlı olarak içine çikolata parçaları veya ceviz ekleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;