Elmalı Tart Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- Hamuru için
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 4 su bardağı un (kıvama göre ayarlanabilir)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- İç harcı için
- 3-4 adet orta boy elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Üzeri için
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
- Hamuru hazırlamak için, bir kasede yumuşak tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı, vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
- İç harcı hazırlamak için, elmaları soyup rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın.
- Tencereye rendelenmiş elma, şeker, tarçın ve limon suyunu ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- İsteğe bağlı olarak cevizi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Dinlenmiş hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçayı tart kalıbına veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yayın.
- Soğuyan elma harcını hamurun üzerine eşit şekilde yayın.
- Diğer hamur parçasını merdane ile açıp üzerine kapatın veya şeritler halinde kesip örerek süsleyin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşaksa biraz daha un ekleyebilirsiniz, ancak fazla un eklememeye dikkat edin.
- Elma harcını pişirirken fazla sulu bırakmayın, aksi halde kurabiye ıslanabilir.
- Kurabiyeleri dilimlemeden önce tamamen soğumasını bekleyin, böylece daha düzgün kesilir.
|