Nescafe'li Çaylı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı Nescafe (granül kahve)
- 1 yemek kaşığı sıcak su (Nescafe'yi eritmek için)
- 1 çay bardağı süt
- 3 su bardağı un (yaklaşık, kontrollü ekleyin)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Üzeri için: pudra şekeri veya file badem (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- İlk olarak, Nescafe'yi 1 yemek kaşığı sıcak suda eritin ve soğumaya bırakın.
- Bir karıştırma kabında tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Eritilmiş ve soğumuş Nescafe'yi, sütü ekleyin, güzelce karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuz çok yapışıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp, merdane yardımıyla yaklaşık 0.5 cm kalınlığında açın.
- Kurabiye kalıplarıyla şekil verin veya elinizle yuvarlayıp düzleştirin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, alt-üst ayarda, 15-20 dakika pişirin (kenarları hafif kızarana kadar).
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından pudra şekeri serperek servis edin.
Notlar:
- Nescafe miktarını damak tadınıza göre artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Kurabiyelerin yumuşak kalması için fazla pişirmemeye dikkat edin.
- Dinlendirme aşaması, kurabiyelerin şeklini koruması için önemlidir.
|